Nederlandse Pioniers  In Turkije


Eeuwenoude handel met Turkije
Door: Vera Ros
In: De Leeuwarder Courant, 20 april 2012LEVANT - Nederland was een geprivilegieerde handelspartner van immens Ottomaans rijk
Door: Vera Ros
In: De Gelderlander, 18 april 2012TURKIJE - Exposities geven beeld van eeuwenoude handelsrelatie met Nederland
Door: Vera Ros
In de Stentor, 19 april 2012
Amsterdam Museum brengt eeuwenoude relatie met Ottomanen in beeld
De Gouden Eeuw was niet alleen de glorietijd van de Verenigde Oostindische Companie met de handel op het Verre Oosten. Een expositie in het Amsterdam Museum belicht onze handelsrelatie met het vroegere Ottomaanse Rijk, verre 'voorganger' van Turkije. De tentoonstelling gaat van start in de week dat de Turkse president Abdullah Gül in Nederland op staatsbezoek is.
oorspronkelijke site400 jaar Nederland-Turkije in het Amsterdam Museum
In het Amsterdam Museum is sinds kort De kamer van de Levantse Handel te zien. De tentoonstelling gaat over de relatie tussen Nederland en Turkije. Deze connectie bestond al toen Nederland nog de Republiek der Zeven Nederlanden heette en Turkije nog het Ottomaanse Rijk was; al 400 jaar is er een nauwe band op het gebied van handel en diplomatie. Mensen, kunst en mode uit het heden en verleden komen aan bod. De tentoonstelling werd op 17 april 2012 geopend door Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Maxima en de Turkse president Gül en zijn vrouw.
oorspronkelijke siteNederlandse pioniers in Turkije
Ook in onze tijd zoeken Nederlanders geluk, welvaart of avontuur in Turkije. De fototentoonstelling Nederlandse Pioniers in Turkije van het gelegenheidsduo Gunay Uslu en fotograaf Geert Snoeijer schept aan de hand van fascinerende fotoportretten een beeld van het leven van Nederlanders die naar Turkije zijn geëmigreerd.
oorspronkelijke site