Nederlandse Pioniers  In Turkije


Studenten museumstudies maken vliegende tentoonstelling
Door: Bob van toor
Het tentoonstellingspracticum van de UvA-minor erfgoed- en museumstudies is geen pretpakket, maar dan heb je ook wat. Zeven studenten woonden dinsdag in Turkije de opening van de eerste vliegende tentoonstelling ter wereld bij.
oorspronkelijke siteEerste vliegende expositie aan boord Corendon
DALAMAN - Corendon Dutch Airlines heeft volgens eigen zeggen een wereldprimeur: de eerste vliegende expositie. Aan boord van een Boeing 737 kunnen vakantiegangers dit seizoen foto’s en teksten bewonderen van vier Nederlanders die in Turkije zijn gaan wonen en werken.
oorspronkelijke siteFoto’s vliegen door de lucht
Mr.-fotograaf Geert Snoeijer had deze week een artistieke wereldprimeur met een vliegende tentoonstelling. Snoeijer maakte op verzoek van Turkije-specialist Corendon Dutch Airlines een selectie van foto’s van Nederlanders die in Turkije wonen en afstammelingen van Nederlanders die zich daar lang geleden vestigden. De selectie vormt een deel van de tentoonstelling ‘Nederlandse pioniers in Turkije’ die tot eind augustus te zien is in het Amsterdams Museum. Het gaat hier om een speciale expositie in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije.
oorspronkelijke site


Foto's: Eva Goth en Willemine Mink